Positiivisin kouvolalainen

Irene Mäki-Paakkanen on Positiivisin kouvolalainen 2020

Positiivisimman kouvolalaisen etsintä on päättynyt! Kuuden upean finalistin joukosta voittajaksi nousi erityisesti KPL:n taustavoimissa talkoohommia paiskiva Irene Mäki-Paakkanen. 


Positiivisin kouvolalainen 2020 on nyt valittu. Voittaja on kouvolalainen eläkkeellä oleva vapaaehtoistoimia Irene Mäki-Paakkanen

Kommenteissa Ireneä kuvailtiin muun muassa ”valovoimaiseksi fillaroivaksi Kouvolan puolesta puhujaksi”, muita huomioivaksi, hyväntuuliseksi, kannustavaksi, iloiseksi ja positiiviseksi henkilöksi. ”Peli ilman Irenen ”jäätelöitä myynnissä” on kuin tyhjä arpa”. ” ”Kaikki tuntee Irenen.” ”Irene jaksaa kannustaa omaa joukkuettaan aina! Ja saa omalla positiivisuudellaan myös muut mukaan innostumaan talkoisiin.” ”Aina iloinen, reipas, valmis auttamaan ja aktiivinen valoisa toimija.”  

- Tämä on suuri kunnia! Kiitos heille jotka ehdottivat minua ja kiitos kaikille jotka äänestivät! Positiivisin kouvolalainen 2020 on erittäin otettu saamastaan tunnustuksesta! Irene Mäki-Paakkanen sanoo.  

 Kilpailussa annettiin ennätysmäärä ääniä: kaikkiaan 3532. Muut ehdokkaat äänestyksissä olivat Eija Parkkinen, yrittäjä, Virtakiven sauna, Fatmir Taka, yrittäjä, Ravintola Kreeta-Adria, Tarmo Ranta, muusikko ja yrittäjä, Viihdepalvelu Entare, Tiia Valkeapää, vuoropäällikkö, Original Sokos Hotel Vaakuna Kouvola ja Tuomas Hoikkala, toiminnanjohtaja, Taidekeskus Salmela. 

Ensimmäisellä kierroksella kouvolalaiset antoivat 187 ääntä, joissa ehdotettiin 99 eri henkilöä tai tahoa finaaliin. Raati valitsi ehdokkaista kuusi finalistia, joita kouvolalaiset saivat äänestää toisella äänestyskierroksella. 

- Äänten jakautuminen ehdokkaiden kesken oli tasaista ja voittaja erottui lopulta pienellä erolla. Se kertoo, että raati valikoi hyvät ehdokkaat! Kuka tahansa ehdokkaista olisi ansainnut olla Positiivisin kouvolalainen 2020. Iso kiitos ehdokkaille ja kaikille heitä äänestäneille! sanoo projektipäällikkö Taru Mikkonen

Positiivisinta kouvolalaista on etsitty vuodesta 2006, alussa nimellä Positiivisin pohjoiskymenlaaksolainen. Projektilla halutaan nostaa esiin kouvolalaisia tai kouvolalaislähtöisiä henkilöitä ja tahoja, jotka levittävät omalla toiminnallaan positiivista ilmapiiriä. Aiempina vuosina kunnian ovat saaneet muun muassa Kuudes Kenttäpelaaja (2019), tangokuningas Marko Lundberg (2016), Positiivisten Ihmisten Kouvola -FB-ryhmä (2017), linja-autoyrittäjä Veli-Matti Puolakka (2012) ja sisutusliike Dreamsin yrittäjä Jessica Polat (2018).  

Yhteystietonsa jättäneiden kesken arvottiin palkintoja: Kouvolan Lakritsin maailman parasta lakritsia, kahden käyntikerran lahjakortti Kouvolan Kiropraktiikalle ja liput KooKoon otteluun. Palkinnot on nyt arvottu ja voittajille ilmoitettu henkilökohtaisesti.  

Kilpailun kumppaneina olivat tänä vuonna kaupunkilehti PK:n lisäksi Kouvolan Lakritsi, Kouvolan Kiropraktiikka Oy, Kouvolan Liikemiesyhdistys ja KooKoo. Raadissa oli lisäksi edustus Kuudes Kenttäpelaajasta, joka oli viime vuoden voittaja.  

 

Positiivisin kouvolalainen Janniina Kortesoja Irene Maki Paakkanen ja Taru Mikkonen

Konukan projektitiimi Janniina Kortesoja (vas.) ja Taru Mikkonen (oik.) palkitsivat Positiivisin kouvolalainen 2020 voittajan Irene Mäki-Paakkasen. 

***

Positiivisin kouvolalainen voi olla kuka tahansa kouvolalainen henkilö tai taho - julkisuuden henkilö, virkamies, kaupan kassa, yhdistystoimija tai urheilu- tai kulttuuriseura tai -yhdistys. Ehdokkaaksi voi esittää myös sellaista henkilöä, jonka juuret ovat Kouvolassa ja joka vahvasti tuo kouvolalaisuuttaan esiin, vaikka ei enää asuisikaan kaupungissa.

Tarkkoja kriteereitä ei ole, mutta hyvä ehdokas on esimerkiksi:

 • Nostanut Kouvolaa ja/tai kouvolalaisuutta positiivisesti esiin
 • Vaikuttanut Kouvolaan positiivisesti
 • Tehnyt aktiivisempaa ja vetovoimaisempaa Kouvolaa yksin tai yhdessä
 • Ollut postiivinen ja avulias ja levittänyt positiivisuutta ympärilleen
 • Ansaitsee tulla huomioiduksi työstään Positiivisin kouvolalainen -arvonimellä

Aiempien vuosien palkitut

 • Irene Mäki-Paakkanen, eläkeläinen ja vapaaehtoistoimija, 2020
 • KooKoo kannattajat Kuudes Kenttäpelaaja ry 2019
 • Yrittäjä Jessica Polat Sisustusliike Dreams 2018
 • Positiivisten Ihmisten Kouvola -Facebook-ryhmä 2017
 • Tangokuningas Marko Lundberg 2016
 • Yrittäjä, rehtori Vesa Parvinen 2015
 • Elokuvateatterin teatteripäällikkö Elise Brandt 2013                 
 • Linja-autoyrittäjä Veli-Matti Puolakka 2012
 • Hiihtäjä Mona-Liisa Malvalehto 2011
 • Kouvolan Entinen Nuori Jussi Untolahti 2010
 • Kuusankosken teatterin toiminnanjohtaja Piia Kleimola 2009
 • Erityisluokanopettaja Arto Sahamies 2008
 • Pikajuoksija Visa Hongisto 2007
 • Vienon Kammari 2006

Taustaa

Suomen Nuorkauppakamarit ja Positiivarit tekevät yhteistyötä edistääkseen yhteiskunnan positiivista muutosta korostamalla positiivisuutta ja palkitsemalla onnistumisia. Valinnan tarkoituksena on nyky-yhteiskunnan haasteiden ja epävarmuuden keskellä herättää suomalaiset näkemään ympärillään oleva positiivisuus, sen tuomat mahdollisuudet sekä valaa uskoa tulevaisuuteen.

Vuoden Positiivisimman Suomalaisen valinnalla on jo pitkät perinteet. Idean isä on yrittäjä ja luennoitsija Juhani Töytäri. Positiivarit Oy on järjestänyt kilpailun vuodesta 1993 lähtien.

Vuoden Positiivisimmat niin valtakunnallisesti kuin alueellisestikin palkitaan kajaanilaisen kuvanveistäjän Esko Määtän suunnittelemalla patsaalla, jonka kantavat ajatukset ovat vaikeuksien voittaminen, myönteinen asennoituminen, tavoitteiden toteuttaminen ja elämästä nauttiminen.

 

 Kouvolan Nuorkauppakamari ry

Särkitie 3 H
45160 Kouvola

E-laskujen vastaanotto-osoite 003708667571 ja välittäjätunnus OKOYFIHH
Y-tunnus 0866757-1

Facebook | Kalenteri

© 2022 | Kouvolan Nuorkauppakamari

Design by HOOP