Positiivisin kouvolalainen 2020 -finalistit

Kuka kuudesta finalistista on Positiivisin kouvolalainen 2020? Lue esittelyt ja ehdota omaa ehdokastasi 21.3. mennessä!
Kaikkien äänestäneiden kesken, jotka ovat jättäneet yhteystietonsa, arvotaan maailman parasta Kouvolan lakritsia, lippuja KooKoon otteluun ja kahden hoitokerran lahjakortti Kouvolan Kiropraktiikalle (arvo 140 euroa).
Voittaja julkistetaan huhtikuussa. 

Äänestämään pääset tästä.


EijaParkkinen

 Eija Parkkinen 
yrittäjä 
Virtakiven sauna 

"Olen voikkaalainen karjalainen immeinen. Rakastan yhteisöllisyyttä, yrittäjyyttä ja ylipäätään aktiivista elämää hyväntuulisten ihmisten kera. Toimin yrittäjänä Kymijoen ihanissa maisemissa Virtakiven saunalla, jossa on kesäkahvila, konttibaari, sauna, tapahtumia, näyttelyitä, vuokraus- ja tilausravintolatoimintaa sekä Kimolan kanavan myötä tulossa majoitus- ja veneilytoimintaa. Yhteistyötä tehdään monien eri tahojen kanssa ja Virtakivi on ollut mediassakin tehden Kouvolaa tutuksi 

Voikkaalla on huikea yhteisöllisyys mm. WoikkaRockin ansiosta. Yhteisöllisyys ja kyläläisten tekemisemeininki korostuu myös Virtakivelläjossa kyläläiset auttavat arjen askareissa ja ovat minulle tärkeämpiä kuin uskovatkaan. Olen saavuttanut yhden tärkeimmistä tavoitteista: Virtakivi on yhteisöllinen, kodikas paikka.  

Perhe on tukipilarini ja heidän ansiostaan olen ja Virtakivi on mitä onLapset, lastenlapset, äiti, sisarukset perheineen ja laaja ystäväpiiri muistuttavat elämästä työn ulkopuolella.  

Kouvolaan olen karjalaisena sulautunut ja kotiutunut. Kouvolassa on osa yhteisöä asui missä päin vain. Kouvola on kotini ja täällä on hyvä olla yrittäjänä, myös Voikkaan perämetissä. Erityisen ylpeä olen tietenkin Voikkaasta, joka oli aikoinaan Kouvolan alueen keskeisin kauppapaikka. Ajan kuluessa alueesta tuli raikulipaikka tarinoineen mutta nyt on selkeästi tapahtumassa murros ja alueesta tullut rauhallinen perhelähiö, jonne tulee perheitä kauempaakinYrityksillä onkin voimakas tahto saada alue elämään. 

Innostun helposti uusista projekteista vieden niitä sitkeästi eteenpäin. Yhteinen hyvä menee oman edun edelle. Anjalankoskella asuessani saimme kylätoimikunnan kanssa mm. leikkikentälle kiikut ja kiipeilytelineet, Iitissä herätimme henkiin vanhan perinteen “Rantakalaillat laavulla” ja Voikkaalla olen saanut olla osa paperitehtaan jälkeisen sosiaalisen tyhjiön uudelleenrakentamista. Palvelen matkailijoita aina hyvin ja kehun kotipaikkakuntani mahdollisuuksia. Teen yhteistyötä myös yli kuntarajojen ja olen innostanut ulkopaikkakuntalaisia yritystoimintaan Kouvolaan.  

Karjalaisena omaan syntyperäisen positiivisen luonteenpiirteen. Saan näkemään asioiden hyvät puolet ja nautin kun muillakin on hyvä olla. Miksi murehtia suuria, kun voi iloita pienistä asioista!"

 

Fatmir Taka

Fatmir Taka
Yrittäjä
Ravintola Kreeta-Adria

”Olen kotoisin Albaniasta ja asun perheeni kanssa Kuusankoskella. Kouvolaan muutin lokakuussa 2012. Ennen sitä tein töitä Kreikassa Kreetalla turismin parissa ja siten tutustuin suomalaisiin ja Suomeen. Ennen muuttoa Suomeen kävin tällä muutaman kerran.

Vuosien mittaan olen saanut paljon suomalaisia ystäviä ja yhden hyvän ystävän kanssa minulla on Kuusankoskella Kreeta-Adria-niminen ravintola. Sain paljon apua alussa ja olen siitä todella kiitollinen niille ihmisille, jotka minua auttoivat. Suomalaiset ovat ystävällisiä ja mukavia, mutta myös hieman ujoja. Pyrin aina antamaan tilaa kaikille ja ravintolassani haluan antaa asiakkaille hyvän fiiliksen.

Minulle Kouvola merkitsee paljon. Olen löytänyt paljon hyviä ihmisiä elämääni. Tämä on hyvä paikka elää, täältä on helppo liikkua muualle ja täällä on helppo tutustua ihmisiin. En viihdy isoissa kaupungeissa, joten Kouvola on täydellinen minulle ja perheelleni. Olen tyytyväinen kaupungin palveluihin, erityisesti Ekholmintien päiväkotiin, jossa lapseni on. Siellä on todella hyvä henkilökunta.

Muutama vuosi sitten minulle soitettiin ja pyydettiin opettamaan pakolaisille ravintolassa työskentelyä Suomessa. Minulla oli kahteen otteeseen kaksi henkilöä opissa. Avullani he pääsivät kiinni työelämään. Minulla on ollut myös nuoria alan opiskelijoita, jotka ovat tehneet opintoihin liittyviä työharjoitteluja ravintolassamme.

Olin yllättynyt, että minut valittiin finalistiksi. Uskon kuitenkin ansaitsevani paikkani, sillä olen positiivinen ja iloinen tyyppi. Yritän aina suhtautua positiivisesti asioihin. Totta kai joskus on hetkiä, kun olen väsynyt ja surullinen, mutta elämän ohjeeni on taistella negatiivisuutta vastaan. Ravintolan asiakkaille haluan antaa hyvän fiiliksen. Asiakkaani ovatkin usein antaneet positiivista palauteta siitä, että ravintolassani on positiivinen ilmapiiri.”

Irene MakiPaakkanen

 Irene Mäki-Paakkanen
Eläkeläinen, vapaaehtoistoimija

”Olen Irene Mäki-Paakkanen, 67-vuotias paljasjalkainen kouvolalainen, joka viettää jo eläkepäiviä. Perheeseen kuuluu poika ja hänen perheensä.
Ahkerana työntekijänä olen täyttänyt eläkkeellä kalenteria muun muassa työskentelemällä vanhusten parissa, joka on minulle lähellä sydäntäni.
Suurin osa päivistäni kuluu kouvolalaisten urheiluseurojen vapaaehtoistyössä, josta on tullut minulle elämäntapa. Kesäisin minun slogani on ”jäätelöä myynnissä”, joka on tullut monelle tutuksi KSS Energia Areenan luontoäänenä ja noin 80 muun vapaaehtoistyöntekijöiden emona liki 40 vuotta.

Kouvola on ollut aina koti minulle, vaikka aikoinaan työ on vienyt useille paikkakunnille väliaikaisesti. Kouvolasta löytyy kaikki tarvitsemani palvelut aina upeasta luonnosta urheilu- ja liikuntamahdollisuuksista arkisiin tarpeisiin liittyen. Sydän on ollut aina Kouvolassa ja tulee olemaan.
Tunnen syvää rakkautta Kouvolaa kohtaa ja olen ylpeä kouvolalaisuudestani. Kouvolassa on hyvä elää, asua, harrastaa ja olla.

Olen auttanut kouvolalaisia urheiluseuroja vapaaehtoistyönä työtunteja laskematta liki 40 vuotta muun muassa Kouvolan Pallonlyöjillä ja Kouvoilla. Kuljen aina kouvolalaisen urheiluseuran vaatetuksessa ympäri Suomea ja maailmaa, niin arjessa kuin juhlassa. Kouvola ei ole betonia ja harmaata vaan värejä ja pehmeyttä. Kouvola kulkee aina mukana ja nyt talviaikaan piposta löytyy aina pala Kouvolaa. Kerron aina mielelläni hyviä asioita Kouvolasta kaikille.

Minä olen hauska, iloinen, hyväntahtoinen ja ennen kaikkea positiivinen kouvolalainen täydestä sydämestäni, olen aina ollut ja tulen aina olemaan. Annan mielelläni aikaani vapaaehtoistyölle urheiluseuroissa ja tätä kautta koko Kouvolalle.”

Tiia Valkeapaa2

 Kuva: Mimage Oy

Tiia Valkeapää
Vuoropäällikkö
Sokos Hotel Vaakuna

”Olen 32-vuotias kouvolalainen yrittäjäperheen kasvatti. Nykyään asustelen Valkealassa mieheni ja KSEY:n entisten kodittomien kissojeni kanssa. Teen töitä Kouvolan Vaakunassa vastaanoton vuoropäällikkönä ja toimin pyörätuolissa istuvan CP-vammaisen miehen vapaa-ajan avustajana.

Hotellilla vastaanotan kaupunkiin tulevia vieraita ja koen että olen tärkeässä roolissa vierailijoiden Kouvola-perehdytyksessä. Yritänkin pysyä kartalla siitä mitä kaupungissa tapahtuu jotta vieraamme saavat varmasti heille parhaan kokemuksen Kouvolassa ollessaan. 

Pari vuotta sitten pohdin, mikä minulle elämässä on tärkeintä. Kaksi asiaa kirjasin ylös ja ne ovat nyt jääkaapin ovessa muistutuksena: Pidä huolta itsestäsi ja auta muita aina kun voit. Näiden ohjeiden mukaan pyrin elämääni elämään.

Minulla on harvinainen ja parantumaton sairaus, alopecia universalis, jonka takia minulla ei ole hiuksia tai muitakaan karvoja. Sairauden puhjettua pari vuotta sitten yritin totutella käyttämään peruukkia tai huivia, mutta luovuin ajatuksesta ja päätin opetella vain olemaan ihan paljain päin. En ole päivääkään katunut päätöstäni! Olen avoin ihminen ja kerron mielelläni kysyjille, miksei minulla ole tukkaa. Minulla on elämässäni ihania ihmisiä, ketkä osaavat aina sanoa oikeat sanat, jos kaipaan tsemppiä.

Kouvolassa erityisen ylpeä olen yhteisöllisyydestä ja talkoohengestä, jolla meillä yhteisistä asioista pidetään huolta. Talkootilaisuuksissa tulee tutustuttua ihmisiin, saa hyvän mielen ja useimmiten konkreettisesti jotain aikaiseksi.

Olen muun muassa ollut järjestämässä jaalalaisten perheiden yhteistä Jaalan Joulupolkua ja kesäteatterissa sekä Konut tählet-tähtiharrastusyhdistyksessä.Olen myös mukana kouvolalaisten kotimajoittajien toiminnassa kokemusasiantuntijana.

Pidän todella paljon Kouvolan kulttuuritarjonnasta. Olikin onni, että kohtasimme avustettavani kanssa, sillä me molemmat kaipasimme seuraa rientoihin!

Seuraavaksi haasteeksi olen ottanut yhdessä muutaman muun leidin kanssa kouvolalaisten alopeetikkojen vertaistoiminnan. Tätä sairautta sairastetaan paljolti salaa ja yksin, myös Kouvolassa. Minusta olisi ihanaa kutsua paikkakunnan kaikki kaljut naiset vaikka Vaakunalle saunomaan ja poreisiin kunhan tämä korona-kurimus helpottaa!

Äänestäjilleni lupaan: jos voitan niin videoin voitontanssini Vaakunan katolla!"  

Tarmo Ranta

Tarmo Ranta 
muusikko ja yrittäjä 
Viihdepalvelu Entare 

"Olen hieman yli kolmekymppinen, Valkealan Niinistössä lapsuuteni peuhannut syntyperäinen kouvolalainen. Perhettä Kouvolassa asustelee vielä vanhemmat, isoveli ja tietenkin suuri osa koulupäivien tuttuja. Urheilullisiin harrastuksiini kuuluu lenkkeily yhdistettynä avantouintiin Tykkimäen Saunalla ja kesäisin frisbeegolf. Työkseni olen yrittäjä ja muusikko ja näissä puitteissa olen kiertänyt Suomea laulaen jo yli kymmenen vuotta. 

Kouvola on koti. Täällä saa olla rauhassa niin metsässä kuin muuallakin, jos niin haluaa. Sanotaan siis, että Kouvola on koti ja rauhoittumisen paikka. 
 
Olen erityisen ylpeä Kouvolan ihmisistä ja yhteisöllisyydestä. Täällä oikeasti jelpataan toinen toistaan, oli hätä mikä tahansa. Luontoreitit ovat myös vertaansa vailla monipuolisuudessaan ja määrässään. Vaikka olen lenkkeillyt ympäri Kouvola-Kuusaa-Valkeala -akselia jo 17 vuotta, niin viime kesänä löysin taas uusia lenkkipolkuja. 
 
Olen järjestänyt jo 8 vuoden ajan joka kesä Suurtakin Suuremman Suomenkiertueen, jonka aikana katusoitamme ympäri Suomea tuoden esiin kouvolalaisten spontaania mielenlaatua. Samalla moni epä-kouvolalainen ympäri Suomea on saanut ensimmäisen positiivisen kosketuksensa kouvolalaisiin. Myös Tallinnan laivalla soittaessani aloitan aina aamun Kouvolahenkisillä kappaleilla: "Kutostie, kotiin vie. Mis mie oon mie, ja sie oot sie". (Suomennos Eetu ja Tuukka avokämmenellä. Original, Country roads take me home"). Missä ikinä esiinnynkin, mainitsen aina olevani Kouvolasta. Tämä keskustelu usein jatkuu keikan loppumisenkin jälkeen. Olen samalla oppinut että todella monella on positiivisia muistoja Kouvolasta. 
 
Olisin oikea henkilö Positiivisimmaksi kouvolalaiseksi 2020, sillä olen umpikouvolalainen. Born 'n raised. Nautin Kouvolasta, sen ihmisistä, kaduista ja metsistä varsinkin!"

TuomasHoikkala

  

Tuomas Hoikkala 
toiminnanjohtaja 
Taidekeskus Salmela  

"Olen Tuomas Hoikkala, Taidekeskus Salmelan toiminnanjohtaja, konsuli. Olen syntynyt Valkealan Selänpäässä ja kasvanut Kouvolan seudulla. Olen toiminut yli 10 vuotta Pohjois-Kymen musiikkiopistossa saksofonin soiton opettajana ja Kouvolan varuskunnan soittokunnassa soittajaupseerina noin 10 vuotta. Saksofonin soiton loppututkinnon tein toisena suomalaisena vuonna 1988. 

Harrastan metsähoitoa/hyötyliikuntaa metsässä, taidetta, musiikkia, numismatiikkaa ja filateliaa. Lisäksi innostun vanhoista puurakennuksista! 

Erityisen ylpeä olen Kouvolassa luonnosta, järvistä, metsistä ja kaikista täällä olevista hyvistä ystävistä. Arvostan Kouvolassa Repovettä, Kouvolan lakritsaa ja kaikkia kivoja muistoja mm. Manskin lipan alta! 

Olen iloinen siitä, että olen pystynyt piristämään Vuohijärven kylää perustamalla sinne luonto- ja kulttuuritalon 2014, joka kesäisin houkuttelee runsaasti kävijöitä pieneen kylään. Rakennus oli purku-uhan alla, sain sen pelastettua ja prosessi johti lopulta tämän entisen kirkon suojelupäätökseen. Olen perustanut myös luonnonsuojelualueen 2017 Jaalaan Huhdasjärvelle. 

Kouvolaa tuon esille kulttuurin, musiikin ja taiteen kautta. Olen löytänyt elämän salaisuuden kauneudesta, taiteesta ja musiikista. 

Kymenlaakson murre sopii hyvin suuhuni ja Karjalaisten laulu soi usein sävelinä, koska sukujuureni ovat Koivistolla. 

Uskon saaneeni positiivisuuden syntymälahjana karjalaisuudesta, jota kouvolalainen elinympäristö on rikastuttanut koko elämäni ajan. Tällä positiivisuudella olen luonut Taidekeskus Salmelan pienelle paikkakunnalle. Nykyisin Taidekeskus on Suomen suurin kuvataidetapahtuma ja viidenneksi suurin festivaali koko Suomessa. Salmela aloittaa jo 32. näyttelykesäänsä ja Vuohijärvellä käynnistyy 7. vuosi. Positiivisuudella ei voi siirtää vuoria, mutta sillä voi muuttaa maailmaa tai ainakin omaa lähiympäristöään." 

 

Äänestämään pääset tästä.

 


Kouvolan Nuorkauppakamari ry

Jokelantie 7 B 11
45100 Kouvola

E-laskujen vastaanotto-osoite 003708667571 ja välittäjätunnus OKOYFIHH
Y-tunnus 0866757-1

Facebook | Kalenteri

© 2022 | Kouvolan Nuorkauppakamari

Design by HOOP