MIELIpuuha-tapahtumasarja

MIELIpuuha


Kouvolan Nuorkauppakamari tarjoaa tapahtumia mielen hyvinvoinnille

 

MIELIpuuha-projekti tarjoaa kouvolalaisille mahdollisuuden osallistua maksutta erilaisiin mielen hyvinvointia tukeviin tapahtumiin ja koulutuksiin. Kevään aikana puhutaan resilienssistä, etsitään onnellisuutta työpajassa ja kokeillaan taideterapiaa.

 

Kouvolan Nuorkauppakamarin MIELIpuuha-projektissa toteutetaan erilaisia tapahtumia, työpajoja ja luentoja, jotka tähtäävät mielen hyvinvointiin. Kaikkiin tapahtumiin osallistuminen on maksutonta.

– Joka viidennellä suomalaisella on ongelmia mielenterveyden kanssa. Jokaisella on mielenterveys, josta on pidettävä huolta siinä missä muustakin terveydestä. Ihminen on psyko-fyysis-sosiaalinen kokonaisuus, jossa hyvinvointiin vaikuttavat monet eri asiat. Tämän projektin kautta haluamme tuoda vuoden aikana esille erilaisia keinoja huolehtia omasta mielen hyvinvoinnista, MIELIpuuhan projektipäällikkö Tiina Myöhänen kertoo.

MIELIpuuhan ensimmäinen tapahtuma on Työterveyshoitaja ja työnohjaaja Tytti Puolakan luento “Osaamisen tunnistaminen ja resilienssin vaikutus hyvinvointiin” Kouvolan synergiakeskus Kohoassa keskiviikkona 26.4. klo 17.30.

 

 

– Käynnissä on työelämän suurin muutos vuosikymmeniin ja me olemme kaikki tässä muutoksessa mukana. Me tarvitsemme resilienssiä eli kykyä selviytyä toimintakykyisenä läpi kriisien ja kuormittavien tilanteiden, Puolakka kertoo.

Toukokuussa on luvassa onnellisuustyöpaja ja taideterapia. Mielipuuhien parissa kokoonnutaan myöhäiseen syksyyn saakka.

– Toiveena on, että saisimme järjestettyä näiden kuukausien aikana paljon erilaisia tapahtumia, jotka innostaisivat kouvolalaisia kokeilemaan uutta ja löytämään itselleen mielelle hyvää tekevän harrastuksen, Myöhänen visioi.

 


 

Tulevat MIELIpuuha-tapahtumat

Ilmoittautumiset MIELIpuuha-tapahtumiin Facebook-tapahtumien lomakkeen kautta.

Rakentavan vuorovaikutuksen perusteet ja itsetuntemus -koulutus la 11.11.2023

Ari Tanninen tulee kouluttamaan vuorovaikutuksesta ja itsetuntemuksesta. Laita päivämäärä kalenteriisi ja seuraa FB-sivuamme.


 

 


 

Menneet tapahtumat:

 

16 perushalua -koulutus la 30.9. klo 10.00–13.00

Tuntuuko siltä, että elämästäsi puuttuu jotakin? Haluatko elää onnellisempaa elämää, tai ymmärtää, mistä motivoidut?

Tässä koulutuksessa opit mitkä ovat ihmisen perushalut ja kuinka ne motivoivat ihmisiä ja tuovat onnellisuutta elämään.

Koulutuksessa laadit oman perushaluprofiilin ja opit, kuinka profiilia voi käyttää apuna elämän, uran tai parisuhteen parantamisessa.

Ari Tanninen on yrittäjä, kouluttaja ja eläköitynyt JC Keski-Uudenmaan Nuorkauppakamarista. Häntä on vuosia kiinnostanut ihmiset ja se, miksi teemme mitä teemme elämässä.
Kouluttajana Ari on looginen, ihmisläheinen ja aito. Hänen koulutuksiaan on kehuttu oivaltavaksi, ajatuksia herättäväksi ja hauskoiksi.

Linkki FB-tapahtumaan


 

 

Osaamisen tunnistaminen ja resilienssin vaikutus hyvinvointiin ke 26.4. klo 17.30

Kukaan ei ole immuuni elämän kriiseille ja kuormittaville tilanteille. Tarvitaan resilienssiä, jotta vaikeista ajoista voi selvitä yli toimintakykyisenä. Sillä onkin suuri vaikutus mielen hyvinvointiin ja jaksamiseen. Työterveyshoitaja ja työnohjaaja Tytti Puolakka puhuu luennollaan resilienssin vahvistamisesta ja resilienssin vaikutuksesta hyvinvointiin. Linkki FB-tapahtumaan.

Tytti Puolakka kuvaajana Helin Kulla

Tytti Puolakka. Kuva: Helin KullaOnnellisuustyöpaja to 11.5. klo 17.30

Nykyään maailma on täynnä lukemattomia mahdollisuuksia. Vapaa-ajan voi täyttää vaikka millaisilla harrastuksilla ja aktiviteeteilla. Liiallinen valinnanvara kuitenkin vaikeuttaa päätösten tekemistä ja aiheuttaa stressiä, ahdistusta ja riittämättömyyden tunnetta. Kun kalenteriin yrittää mahduttaa työn, perheen, harrastukset ja riittävän levon sekä itsestään huolehtimisen, kellosta loppuu helposti aika kesken. Joose Luukkasen onnellisuustyöpajan tavoitteena on selkeyttää omaa elämää ja pohtia, mikä oikeasti on tärkeää, ja mistä on syytä luopua. Kaikkea ei voi saada, joten kannattaa valita hyvin.

Joose Luukkanen

Joose Luukkanen

 

Taideterapia to 25.5. klo 17.30

Eeva Kivisaaren ohjaamassa taideterapiassa kuunnellaan kehon viestejä lempeiden kehollisten liikkeiden avulla. Sen jälkeen tuntemukset maalataan paperille vapaalla tekniikalla ja halutessaan lopputuloksia voi esitellä ryhmälle ja puhua kokemuksesta ja sen synnyttämistä tunteista. Taideterapiaa varten ei tarvitse mitään erityistä vaatetusta, tarvikkeita tai taitoja. Tule sellaisena kuin olet ja nauti kokemuksesta.

Eeva Kivisaari

Eeva Kivisaari

 


Kouvolan Nuorkauppakamari ry

Varjopolku 6
45700 Kuusankoski

Verkkolaskuosoite: 003708667571
Operaattori: Maventa (003721291126)
Välittäjätunnus pankkiverkosta lähetettäessä: DABAFIHH
Y-tunnus 0866757-1

Facebook | Kalenteri

© 2024 | Kouvolan Nuorkauppakamari

Design by HOOP